Warmonderhof is nieuwe partner van Natuurhoeve G38

09-01-2020

Natuurhoeve G38 is een samenwerking gestart met de biologisch-dynamische onderwijsinstelling Warmonderhof uit Dronten. Hiermee bieden we jaarlijks ruim honderd mbo-studenten de kans om de combinatie van natuur en landbouw van dichtbij te beleven.

Ben Barkema, oprichter van de Natuurhoeve en momenteel docent Natuur aan de Warmonderhof, vindt de samenwerking een mooie meerwaarde voor beide organisaties: “G38 is een pionier in het combineren van landbouw en natuur. Daarin loopt de boerderij voorop. Wat is er mooier voor studenten dan die samenhang met eigen ogen te bezien en er tijdens excursies van te leren.”

(On)mogelijkheden ontdekken
Periodiek neemt Barkema zijn studenten mee naar de Natuurhoeve: “Ik wil hen de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden laten zien waar je mee te maken hebt. Het zelfvoorzienende principe en de kringloopgedachte komt overal terug: van een verhoogd waterpeil tot de strokenlandbouw met meer biodiversiteit en de teelt van eigen krachtvoer. Daarin is deze leerplek een unieke ervaring.”

Ook leren van de studenten
Ook voor de Natuurhoeve zelf is de samenwerking met Warmonderhof een mooie meerwaarde, vindt Armgard van der Scheer van de boerderij: “De studenten brengen nieuwe kennis mee, waar de boerderij haar voordeel mee kan doen. Zo ga je met je bedrijf ook mee in de tijd.”

Warmonderhof is een opleidingscollectief voor biodynamische landbouw, gevormd door Stichting Warmonderhof en Aeres Warmonderhof. Samen bieden ze een vrijeschool mbo voltijd- en deeltijdopleidingen aan in de vorm van wonen, werken, leren. Bekijk hier de website.